Mayıs ayında, Bozcaada'nın tarlalarında doğal olarak büyüyen gelincikleri toplayıp, tazeliğini kaybetmeden aynı gün içinde işleme alıyoruz. Çiçeklerin taç yapraklarını tek tek elle ayıklayıp, siyah kısımlarını makasla kesiyoruz. Kırmızı bölümlerini limon tuzu ve kristal şeker ile kaynatıyoruz. Tamamen geleneksel ve doğal yöntemlerle ürettiğimiz gelincik reçelimizde boya veya koruyucu katkı maddesi yok. Ada kahvaltılarının en çok merak edilen lezzetlerinden biridir.
Denemenizi tavsiye ederiz.
Bu konu hakkında henüz bilgi belirtilmemiştir.
VELİ DEDE
Kurucusu Bozcaada’nın yerlilerinden olan Veli Dede markası, dedelerinden öğrendikleri bağcılığı organik tarım anlayışla bugünlere taşımış, işini aşkla yapan bir aile firmasıdır. Veli Dede koruk suyunu içecek olarak Türkiye de üreten ilk markadır. Sitemizde geleneksel yöntemlere göre ürettiği reçellerine, tamamen doğal olan içecek çeşitlerine ve Zeytinyağı na yer verdiğimiz ürünlerini sizlerin de seveceğinizi düşünüyoruz.
Üretim tarihinden itibaren 1 yıl boyunca kapağı açılmadan kuru ve serin ortamda muhafaza ederek son kullanma tarihine kadar tüketebilirsiniz.
1,0 Puan
1 kişi puan verdi
Bu ürüne daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!